VSFysio Logo Ikkunassa Malminkatu 36 Kamppi Helsinki

Raskausajan ja Synnytyksen Jälkeinen Hieronta

Raskausajan ja synnytyksen jälkeinen hieronta

Hieronta on turvallinen hoitomuoto myös raskauden aikana. Raskausaikana keho käy läpi suuria muutoksia. Lantionpohjan lihakset joutuvat kovalle rasitukselle erityisesti raskaudenaikana ja synnytyksessä.

Mikä on hieronnan tavoitteena?

  • Auttaa rentouttamaan mieltä ja vapauttamaan kehossa olevia jännityksiä
  • Helpottaa raskauden aikaisten fysiologisten muutosten tuomia ongelmia kuten hengitys ja ruoansulatus
  • Lisätä lymfakiertoa ja vähentää turvotusta
  • Vähentää lihasjännitystä alaselän ja pakaran alueella sekä alaraajoihin säteilevää ichias-tyyppistä kipua
  • Helpottaa liitoskipuja
  • Nopeuttaa synnytyksestä palautumista

Mitä raskausajan hieronnassa tehdään?

Raskaus ajanhieronta toteutetaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Synnytyksen jälkeen hieronnan voi aloittaa heti kun siltä tuntuu. Hartiat ja selkä ovat useimmiten eniten hoitoa vaativat alueet. Asiakkaan asento tuetaan mahdollisimman rentouttavaksi ja turvallisiksi. Hieronta asennot valitaan odottavan äidin raskausajan mukaisesti esim. kylkiasento, puoli-istuen tai selinmakuulla.

90 min hieronta: Hieronnassa käsitellään useita lonkan ja lantion lihaksia mukaan lukien vatsanalue. Hieronnassa voidaan myös keskittyä asiakkaan toivomiin kehonosiin esim. Alaselkä, SI-nivel ja pakaroiden alue.

60 min hieronta: Käsitellään asiakkaan toivomat kehon osat. esim. Selkä, niska ja hartiaseudun alue tai esimerkiksi jalkaterät ja jalat.

Lantionpohjan lihasten hyvästä huollosta ja kunnosta on kokonaisvaltaisesti hyötyä keholle ja mielelle. Lantionpohja muodostuu 12 eri lihaksesta, jotka sijaitsevat kolmessa eri kerroksessa. Niiden tehtävänä on tukea lantionpohjaa. Lantion alueen lihaksisto on olennainen asennon ylläpitämisen ja liikkumisen kannalta. Erityiselle rasitukselle lantionpohjan lihaksisto joutuu kovassa treenissä, raskaudenaikana ja synnytyksessä. Aktiivinen liikunta edesauttaa lantionpohjan lihasten kunnossa pysymistä, mutta ei välttämättä suoraan vahvista niitä. Tehokas urheilu saattaa myös aiheuttaa lantion pohjan toimintahäiriöitä, jolloin hieronnasta voi olla apua liian kireisiin ja yliaktiivisiin lantion pohjan lihaksiin.

Tästä pääset varaamaan ajan hierontaan!

Ota Rohkeasti Yhteyttä

Vastaamme sähköposteihin samana päivänä.